Робота ЗДО №34 в умовах адаптивного карантину

06.Жов.2020
Робота ЗДО №34 в умовах адаптивного карантину

       На виконання постанови Головного державного санiтарного лiкаря України  № 55 від 22.09.2020р. «Протиепідемічні заходи у закладах дошкільної освіти  на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)» та  з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) в ЗДО розроблено пам’ятки вихователям «Виконання вимог щодо організації освітнього процесу».

      Крім того, старші медсестри Кузьменко О.В., Барильчук Т.С. нагадали працівникам вимоги, яких маємо дотримуватись в період карантину згідно Санітарного регламенту, провели з працівниками ЗДО  інструктажі та перевірили знання з:

  • Безпеки та прибирання території, обладнання на майданчиках
  • Вхід на територію (скринінг, маски, візуальний огляд, опитування батьків)
  • Входи в приміщення (деззасіб, інструкція, недоступно для дітей, килимки)
  • Знання правил обслуговування килимків
  • Прибирання групового приміщення (все обробляється, кімнатні рослини чисті, інструкції з миття рук, іграшок, обладнання, посуду, поверхонь, килими відсутні, графіки провітрювання та прибирання, журнал температурного скринінгу, ранкового прийому дітей, план роботи)
  • Прибирання роздягальні (деззасіб, вологі серветки, килимок, зберігання одягу та взуття в закритих шафах, не допускати наявність власно принесених іграшок, продуктів, зберігання запасного одягу та використаного в окремих мішечках, відсутність інвентарю для прибирання та роботи на території – граблі, лопати, сапки, наявність режиму та розкладу занять)
  • Прибирання спальні (список закріплених ліжок, мішки брудна та чиста білизна – відповідно до вимог, графік заміни білизни, зайві речі винести з приміщень, де перебувають діти)
  • Прибирання туалетів (рушники паперові, інструкції, рідке мило, відра педальні з кришками, супровід дітей під час миття рук та вчасна утилізація використаних рушників та засобів індивідуального захисту, маркування та зберігання спец. одягу)
  • Вимоги до утримання буфетних (інструкція миття та обробки посуду, наявність, маркування та збереження серветок, санітарний одяг маркування, відходи вчасно виносяться)
  • Дотримання питного режиму (вода в групі кімнатної температури, одноразовий посуд)
  • Прибирання:
  • режим постійного (через кожні 2 години) миття всіх поверхонь, щоденну дезінфекцію поверхонь.
  • Після прийому дітей та в кінці робочого дня забезпечити проведення дезінфекції поверхонь, обладнання, дверних ручок, перил, санвузлів тощо.
  • Під час приготування дезінфікуючих розчинів використовувати спеціально промарковані ємкості та дотримуватись Регламенту використання деззасобів.
  • Зберігання верхнього одягу та взуття (миття та обробка індивідуальних шаф).
  • Графіки провітрювання приміщень.

Нагадали вихователям, що:

  • Оптимальний час перебування дітей на відкритому повітрі 3,5-4 години на день з достатньою руховою активністю
  • Заняття переважно на свіжому повітрі
  • Масковий режим для дорослих (маски змінювати кожні 2-3 години, у кожного наявні змінні 2-3 маски)
  • Дотримання санітарно-гігієнічних вимог  особистої гігієни дітьми та персоналом закладу освіти.
  • Постійний контроль за станом здоров’я дітей упродовж дня.